Ako nenaletieť podvodníkom

Extroverti sú ľudia, ktorí sú otvorení, sebavedomí, spoločenskí a cieľavedomí. Na prvý pohľad to znie pozitívne, ale táto otvorenosť môže viesť k tomu, že extrovertní jednotlivci budú ľahšie obete podvodov. Na druhej strane introverti majú tendenciu venovať viac času premýšľaniu predtým, než urobia rozhodnutie. Napríklad v prípade phishingového podvodu, ktorý upozorňuje, že je potrebné aktivovať vírusovú ochranu cez určitý odkaz, extroverti v priemere rýchlejšie reagujú, pretože sa snažia okamžite a cielene riešiť konkrétnu situáciu.

Ste prívetiví
Táto vlastnosť má tiež obvykle pozitívnu konfrontáciu. Ste empatickí a rýchlo nájdete spojenie s ostatnými ľuďmi. Kvôli tomu je vám pravdepodobne ostatných ľudí rýchlo ľúto. Podvodné správy sú často navrhnuté tak, že podvodníci vystupujú ako priatelia alebo blízki príbuzní, čo znamená, že spoločenskí ľudia majú tendenciu rýchlejšie pomáhať ostatným.

Schyľuje sa k vojne?

Obeťou phishingových podvodov sa často stávajú ľudia, ktorí sa hlboko starajú o blaho druhých a snažia sa ich potešiť. Okrem toho, pre takýchto jednotlivcov je často ťažké povedať „nie“. Naivní alebo dôverčiví ľudia, ktorí majú rýchlu dôveru v ľudí, môžu tiež padnúť za obeť phishingovým podvodom. Priateľskí a otvorení jednotlivci môžu byť ohrození, pretože nevidia hrozbu až do skutočného neskorenia. Osoby so silným rešpektom alebo strachom z autority môžu byť náchylnejšie dôverovať falošným predstaviteľom autorít. Zlá sebakontrola a nedostatok času na rozmyslenie môžu prispieť k rýchlemu padnutiu obeťou phishingu, pretože podvodníci využívajú naliehavosť a tlak na rýchlu akciu.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours