Fico bol v Užhorode rokovať so Šmyhalom a pozval ho na Slovensko.

Rozhovor medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom ukrajinskej vlády Denisom Šmyhalom v kúpeľoch pri ukrajinskom Užhorode v stredu dopoludnia prebiehal za zatvorenými dverami. Štáb bol prítomný na mieste, sledujúc udalosti a pripravujúc spravodajské informácie.

Stretnutie medzi premiérom Slovenska a predstaviteľom ukrajinskej vlády získalo pozornosť verejnosti, pretože prišlo po kontroverzných vyhláseniach Roberta Fica ohľadom Ukrajiny a jeho tvrdení, že krajina nie je „samostatná suverénna krajina“ a je pod vplyvom Spojených štátov amerických.

Rozhovor zrejme zahŕňal diskusiu o aktuálnej geopolitickej situácii v regióne, otázkach bezpečnosti a možných spôsoboch, ako zlepšiť vzťahy medzi Slovenskom a Ukrajinou. Očakáva sa, že vyhlásenia po stretnutí poskytnú viac informácií o obsahu rokovaní a eventuálnych dohodách medzi oboma krajinami.

Opozícia pozýva na ďalší protivládny protest

Premiér Robert Fico spolu s ministrom zahraničných vecí Jurajom Blanárom a vicepremiérom Petrom Kmecom pricestovali na Ukrajinu, konkrétne do kúpeľov pri Užhorode. Denis Šmyhal, predseda ukrajinskej vlády, informoval verejnosť o príchode Fica prostredníctvom sociálnych médií a zverejnil aj video. Vyjadril záujem o konštruktívny a praktický dialóg, s dôrazom na bilaterálne vzťahy a podporu európskych iniciatív.

Rokovania medzi premiérom Slovenska a predstaviteľom ukrajinskej vlády prebiehali za zatvorenými dverami. Očakáva sa, že témou rozhovoru budú aktuálne geopolitické otázky v regióne a spôsoby posilnenia vzťahov medzi oboma krajinami. Na záver stretnutia nie je plánovaná oficiálna tlačová konferencia.

Prítomnosť ministrov a vicepremiéra naznačuje dôležitosť rokovaní a snahu o otvorený a konštruktívny dialóg medzi Slovenskom a Ukrajinou. Čas ukáže, aké kroky budú nasledovať po tomto stretnutí a aký vplyv bude mať na vzťahy medzi oboma krajinami.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours