Tragická zrážka rýchlika s kamiónom na Karvinsku. Rušňovodič zomrel, 19 ľudí je zranených

V Dolnej Lutyni na Karvinsku sa v stredu okolo 5:40 zrazil vlak InterCity 546 Ostravan s kamiónom. Ten aj s nápravou uviazol na prejazde so zapnutou signalizáciou a vlak ho rozmetal. Zomrel rušňovodič, 18 osôb z rýchlika a vodič kamiónu boli zranení. Na mieste zasahujú záchranné zložky, hasiči na miesto vyslali vyslobodzovací tank. Policajti uviedli, že zrážku vyšetrujú pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

K zrážke došlo na trati Ostrava-Žilina v úseku Bohumín-Detmarovice okolo 5:40. „Došlo k stretu vlaku IC 546 s nákladným autom. Nehodu neprežil náš kolega rušňovodič,“ napísali na sieti X Českej dráhy.

Vo vlaku bolo v tej chvíli zhruba 60 ľudí, 18 z nich je zranených, všetky sa podarilo z vlaku vyslobodiť, uviedli hasiči na sieti X. Na mieste zasahujú všetky zložky záchranného systému.

Pellegrini robí len tanečky, Danko je fejkový vlastenec, reaguje Korčok

Polícia na sociálnej sieti X predbežne hovorila o desiatkach zranených. „V súčasnej dobe máme potvrdené jedno úmrtie osoby. Na mieste pracujú aj policajní krízoví interventi,“ doplnila.

Hovorca Správy železníc Martin Kavka uviedol, že bolo poškodené trakčné vedenie, vykoľajila lokomotíva a jeden vagón. Podľa neho sa predpokladá zastavenie prevádzky na celý deň.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours