KDH pôjde do protestov so zvyškom opozície: Kladú si však TIETO podmienky

Prvé problémy v opozičnom raji sa ukázali už po pár koordinovaných protestoch. Progresívne Slovensko (PS), Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Sloboda a Solidarita (SaS) spolu s tisíckami ľudí už párkrát vyšli do ulíc. Len pred pár dňami to však celé vyzeralo na jedno veľké fiasko. Kameňom úrazu sa stal neochvejný postoj KDH, podľa ktorého sa témy protestov začali odchyľovať od pôvodného zámeru. Napriek nezhodám sa však kresťanskí demokrati podpísali aj pod nadchádzajúci štvrtkový protest. Kríza je tak, zdá sa, zažehnaná.

Ako nenaletieť podvodníkom

Podľa šéfa KDH Milana Majerského by sa protesty mali venovať najmä témam, ktoré hýbu Slovenskom. Keď sa tak podstata protestov smeruje k LGBTI+ otázkam alebo priamej podpore Ivana Korčoka, KDH by to vnímalo ako problém.

„Ivan Korčok je prítomný na protestoch medzi ľuďmi. Dáva tak najavo, že mu záleží na spravodlivosti. Je to dobré. Na druhej strane, som jedným z tých politikov, ktorý povedal, že nesúhlasím, aby sa Ivan Korčok objavil na tribúnach pri protestoch,“ povedal.

Na otázku, či na protestoch pribudnú aj ďalšie témy, odpovedal tiež jasne. „Ak by to tak malo byť, slušne poďakujeme, a KDH z toho vycúva. Protesty sme organizovali kvôli spravodlivosti a hanebnej novele trestného zákona,“ vyjadril sa šéf kresťanských demokratov.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours