V Bratislave prišiel na protest rekordný počet ľudí.

Na Námestí SNP v Bratislave sa pred začiatkom protestu zhromaždilo tisíce ľudí, ktorí vyjadrili svoj názor na súčasnú situáciu v krajine. Organizátori odhadujú počet účastníkov na približne 27-tisíc. Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka uviedol, že ich počet bol vyšší ako minule, keď podľa polície protestovalo približne 26-tisíc ľudí. Protesty prebiehali nielen v Bratislave, ale aj v ďalších 24 slovenských mestách a niektorých zahraničných mestách ako Paríž, Krakov, Brno a Praha.

Ženu udrel päsťou do tváre! Čo na to dopravný podnik?

Na dnešnom proteste na Námestí SNP v Bratislave, moderovanom Kristínou Tormovou, sa účastníci vyjadrili k dnešným udalostiam v parlamente, kde poslanci schválili skrátenie legislatívneho konania k zmenám Trestného zákona a obmedzili diskusiu k novele. Téma protestu sa zameriavala na rušenie Úradu pre dohľad nad hospodárskymi súťažami a konanie vládnych predstaviteľov. Predchádzajúca dohoda medzi organizátormi, ktorí tvoria koaličný trojlístok PS, SaS a KDH, zabezpečila, že protest pokračuje napriek predchádzajúcim nedorozumeniam týkajúcim sa tém na pódiu.

Na Námestí SNP v Bratislave sa stretli tisíce účastníkov protestu, kde zazneli rôzne slogany a transparenty. Niektoré z nápisov boli zamerané na dopravnú nehodu podpredsedu parlamentu Andreja Danka, iné na petíciu za odstúpenie ministerky kultúry. Z transparentov vystupovala aj téma rovnosti pohlaví. Medzi účastníkmi bol aj študent menom Adam, ktorý vysvetlil, že sú na protestoch, aby chránili štát a zabezpečili, aby rozhodnutia neboli prijímané bez odbornej diskusie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours