Michal Šimečka vyzval Andreja Danka, aby sa ospravedlnil

„Zďaleka nejde len o Soňu, tvrdí predseda Progresívneho Slovenska. Vo relácii STVR O 5 minút 12 uviedol predseda Slovenskej národnej strany (SNS) a podpredseda parlamentu Andrej Danko: „Renomovaná tanečníčka a partnerka pána Šimecku? A čože, tanečníčka pri tyči? Niektoré zábery z jej vystúpení som videl, o jej umení radšej nebudem hodnotiť…“

Šimečka Dankovi: Vyháňate tisícky talentovaných

V nedeľu večer na Dankovo verejné vyjadrenie reagoval predseda Progresívneho Slovenska (PS) a podpredseda parlamentu Michal Šimečka. Žiada o ospravedlnenie:

„Andrej Danko dnes v televízii označil moju partnerku za ‚tanečnicu pri tyči‘. Vyzývam ho týmto na verejné a jasné ospravedlnenie.

Ako nenaletieť podvodníkom

O Soňu nejde zďaleka len. Tisícky talentovaných, profesionálne úspešných žien, novinárky, vedkyne, lekárky, učiteľky, mladé študentky aj profesionálky na vrchole svojich síl, vyháňate takýmito spôsobmi z verejného pôsobenia, a mnohé aj z krajiny. Prezidentka republiky čelí vulgárnemu zhadzovaniu, zosmiešňovaniu, sexistickým poznámkam a útokom na rodinu.

Čo sa týka Soňu, vystupovala v divadlách po celom svete, bola nominovaná na Dosky a v zahraničí sa slovenská diplomacia chváli jej tvorbou – dokonca aj strana Smer ju priamo na svojom webe uvádzala, keď ju Ficov minister kultúry v roku 2016 predvádzal v Bruseli ako poprednú slovenskú tanečnicu a choreografku. Z umeleckých grantov, ktoré získava na Slovensku aj v Európe (za všetkých vlád), platí osvetľovačov, tanečníkov, hudobníčky, prenájom divadiel a podobne, pričom všetko je riadne vyúčtované a zdokladované.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours