Manuál pre kvalitný detox pečene

Zdravie a pohoda každého človeka závisí od toho, ako dobre jeho telo odstraňuje a čistí toxíny. Trpíte na plynatosť, nadúvanie, zápchu, kyslý reflux, vysoký krvný tlak alebo chronickú únavu? Potom s najväčšou pravdepodobnosťou potrebujete detox!

Telo sa zbavuje toxínov predovšetkým cez pečeň. V skutočnosti je práve pečeň jedným z najviac pracujúcich orgánov v tele, ktoré neúnavne pôsobia na detoxikáciu krvi, produkciu žlče potrebnej na trávenie tukov, odbúravanie hormónov a ukladanie základných vitamínov, minerálov a železa . Diéta na očistenie pečene má pritom šesť bodov.

1. Odstráňte zo svojho jedálnička toxické potraviny
Ak jete stravu s vysokým obsahom spracovaných potravín, ohrozujete zdravie svojej pečene. Hydrogenované oleje, rafinovaný cukor, polotovary a údeniny sú pre váš systém notoricky toxické. Balené jedlá nechajte v regáloch obchodov a namiesto nich si opečte vlastné bio kuracie a morčacie prsia, chipsy nahraďte čerstvým ovocím, mrkvovými tyčinkami a orieškami

2. Pite šťavu zo surovej zeleniny
Môže byť takmer nemožné zjesť všetku surovú zeleninu, ktorú potrebujete, aby bola vaša pečeň funkčná. Odšťavením rôznej surovej zeleniny však ľahko získate 4–5 porcií čerstvej organickej zeleniny s pôsobivými účinkami. Medzi zeleninu ideálnu pre očistu patrí brokolica, kapusta, karfiol, žerucha a ružičkový kel .

 

 

Tieto druhy pomáhajú znižovať hladinu kyselín v tele a vytvárajú priateľskejšiu pH rovnováhu. Bavte sa rôznymi kombináciami a skúste napríklad pomarančovo-mrkvovú šťavu so zázvorom. Vysoký obsah vlákniny sa stará o zdravie tráviaceho traktu a urýchľuje vylučovanie toxínov z tela .

3. Preferujte potraviny bohaté na draslík
Prijímate odporúčaných 4 700 miligramov draslíka denne? Je pravdepodobné, že nie. Jedlo bohaté na draslík znižuje systolický krvný tlak a cholesterol, podporuje zdravý kardiovaskulárny systém a navyše čistí pečeň. Z tohto dôvodu preferujte sladké zemiaky, domáce a neprisladzované paradajkové omáčky, špenát, fazuľu či banány .

 

 

4. Začnite s kávovými klystírmi
Kávové klystíry pomáhajú pri zápche, znižujú únavu a sú vhodné na detoxikáciu pečene. Klystír sa zameriava na spodnú časť hrubého čreva a je možné ho vykonať doma. Počas klystíru sa organická káva zadržiava v čreve, čo umožňuje tekutine vstúpiť do pečene cez črevnú stenu, čo má stimulačný účinok, ktorý zvyšuje tok žlče a tým podnecuje produkciu chemického glutationu, silnej čistiacej zlúčeniny, ktorá pomáha uvoľniť nahromadené toxíny zo systému .

 

 

Zmiešajte 2 polievkové lyžice organickej mletej kávy s 3 šálkami filtrovanej alebo destilovanej vody a priveďte do varu. Mierne varte 15 minút a nechajte vychladnúť. Zmes preceďte cez gázu a použite vo svojej klystírovej sade .

5. Užívajte doplnky stravy na podporu pečene
Pestrec mariánsky, koreň púpavy, koreň lopúcha alebo kurkuma. Všetky tieto pečeni slúžiace zázraky možno užívať vo forme doplnku stravy alebo ako detoxikačné čaje .

 

 

6. Jedzte pečeň
Pečeň z mladého, zdravého dobytka kŕmeného trávou alebo kuracia pečeň je kvalitným zdrojom bielkovín a ďalších živín, ako sú napríklad aminokyseliny, cholín, vitamíny A a B, kyselina listová, železo, meď, zinok, chróm a CoQ10. Pečeň je tak jednou z najbohatších potravín .

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5897118/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4499388/, (3) www.ncbi.nlm .nih.gov/pmc/articles/PMC4499388/

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours